RSS Feed

Banánová frittata s ovocem

30.5.2015 by SugarfreeLife

Tenhle geniální twist slaného receptu jsem našla na blogu Paleo Parents. Je to řešení pro všechny líné, co se jim nechce smažit se s banánovými lívanci. Místo borůvek jsem dala mražené višně.

IMG_6391Co potřebujeme:

5 vajec
3 banány
půl hrnku borůvek, višní, malin… dle libosti
1/3 hrnku mandlové mouky
lžičku vanilky (máme-li)
1-2 lžíce kokosového oleje
pánev nebo podobnou nádobu, co jde dát jak na sporák, tak do trouby. Na tohle množství jsem použila pánev o průměru  24 cm a vyšlo to skvěle.

 Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Banány důkladně rozmačkáme a smícháme s vejci (pro superhladké těsto proženeme tyčovým mixérem). Přidáme mandlovou mouku, vanilku a ovoce  (větší plody nakrájíme na kousky). Na nízkém/středním plameni si rozehřejeme kokosový olej. Vlijeme směs a pečeme tak dlouho, dokud nebude frittata upečená uprostřed. Přemístíme do trouby a dopečeme dozlatova.

Příště hodlám vyzkoušet, co udělá pečení rovnou v troubě, bez mezikroku na pánvi. A taky mě napadla varianta s lehce povařenými jablky a skořicí… hmmm…

IMG_6380

Pošli to dál:


Komentáře: 2 »

  1. Mirek napsal:

    Výborný recept, který se dá udělat téměr s jakýmkoliv ovocem. Doporučuji :)

  2. Tereza napsal:

    Chci se zeptat už ste někdo zkoušel péct rovnou celé v troubě ? :-) chci to vyzkoušet ale nechce se mi to přemisťovat ale nerada bych to celé pak hodila do koše :-D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


+ osm = 12

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>