RSS Feed

Kokosové piškotky

11.6.2012 by SugarfreeLife

Originál receptu najdete na stránkách Food Lovers Kitchen (autorů kuchařky Make It Paleo). Náhodně jsme se v načasování sešli s Jakubem Matějkou, tady se můžete podívat, jak využil piškoty k tvorbě tiramisu :) Chuť je opravdu neuvěřitelně piškotová (spíš ale jako ten piškot, ze kterého se dělají rolády, ne jako dětské piškoty). Moc dobré jsou s ovocným pyré.Co potřebujeme:

4 vejce, bílky oddělené od žloutků
1/4 hrnku javorového sirupu nebo medu
1/4 lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu nebo vanilky
1/3 hrnku kokosové mouky, prosáté
1 čajovou lžičku mleté kávy (nedávala jsem)

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Zbytek surovin kromě mouky smícháme v míse a přisypáváme prosátou mouku. Do těsta pak opatrně vmícháváme sníh. Těsto jsem narozdíl od Jakuba měla spíš tuhé, pokud se vám to stane, rozřeďte si ho trošičkou tekutiny (ale jen trošičkou, po zapracování sněhu by bylo zase příliš řídké). Zdobičkou na cukroví (nebo pevnějším sáčkem s ustřiženým rohem) tvoříme malé sušenky. Pečeme na 200 stupňů dozlatova (vezme to asi 10-15 minut). Pokud budete piškoty využívat dál ke tvorbě tiramisu, není od věci Jakubův nápad nepatlat se s piškotami, těsto na pečicí papír vylít a následně nakrájet.

Pošli to dál:


Komentáře: 5 »

  1. LABlackPepper napsal:

    Oh, mňam! To mi připomíná, že už jsem dlouho nepekla. A bohužel se k pečení ještě minimálně tenhle týden nedostanu.
    Ale piškotky a paleo tiramisu rozhodně zkusím. Díky!

  2. nakatinka napsal:

    Na tiramisu by sa dal pouzit aj avokado zmixovane s medom,vanilkou-skoricou, prip.aj so zltkami alebo s ovocim, bananom aj s vyslahanymi bielkami. Alebo aj ten kesuorieskovy krem z cheescakeu :)

  3. Kateřina napsal:

    Paráda. Právě jsem je dopekla, 2 jsem zblajzla a je to bašta. Letos jsem začala s paleo stravou a nepeču žádné tradiční cukroví. Navíc jsou neteř a švagr celiaci, takže budu mít cukroví i pro ně, aniž bych kupovala předražené speciální mouky.

  4. Emilie napsal:

    A misto kokosové mouky dá se použít strouhaný kokos? Jinak to vypadá opravdu super. :-)

  5. Terezie napsal:

    Sušenky by byly moc dobré, kdyby nebyly tak dusivé… Chtělo by to nějaký tuk, nejlépe máslo. Takhle byly hodně drobivé a škrábaly v krku :-(

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


devět + 4 =

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>