RSS Feed

Čokoláda

11.4.2012 by SugarfreeLife

To jsem se tuhle rozčilovala, že Lindt dělá všechny zajímavé příchutě v mléčných čokoládách, hlavně moji oblíbenou Touch of Salt, a v tom mi došlo, že si můžu začít vyrábět vlastní. Vyhrabala jsem všechno, co by se dalo použít, a hra na cukráře mohla začít :)

Co potřebujeme:
85%+ čokoládu libovolné značky
formičky (nejlíp se pracuje se silikonovými)
libovolné náplně, například:
opražené mandle + skořice + olivový olej s pomerančem nebo pomerančová kůra
opražené pistácie s kokosem
špetka soli (velikost a množství krystalků podle chuti)
sušené mango s trošičkou pomerančové šťávy
malinový džem (tip: Dalfour je doslazovaný koncentrovanou jablečnou šťávou)
atd. atd., fantazii ani odvaze se meze nekladou…
Postup je jednoduchý, rozpustíme čokoládu, vmícháváme ingredience a plníme do formiček.

Pomerančová kůra, Fleur de Sel (sůl s trošku většími, ale křehkými krystalky), skořice, malinový džem, vanilkový extrakt, pomerančová šťáva. 

Olivový olej s pomerančem je báječný v kombinaci s mandlemi a skořicí

Vlevo: opražené kousky mandlí se skořicí, vpravo: opražené nesolené pistácie s kokosem (zvlášť vydařená kombinace!), nahoře: mango s pomerančovou šťávou (velmi chutná nakyslá kombinace, jen změní konzistenci čokolády, viz nevzhledný výsledek vpravo nahoře na další fotce).

Pošli to dál:


Komentáře: 3 »

  1. Petr Chutný napsal:

    Jak chutnala Fleur de Sel? Nedokážu si to představit, ať se snažím jak chci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>