RSS Feed

Krekry

10.3.2012 by SugarfreeLife

Tyhle krekry jsou úžasnou alternativou ke všem chipsům a slaným snackům, skvělé k různým pomazánkám a dipům nebo jen tak. Doneste je na posezení s přáteli a budete mít co zobat, pokud vám je dřív nesnědí :)

Co potřebujeme:

2 hrnky mandlové mouky
1/2 čajové lžičky soli
koření podle chuti (já dávala papriku, pepř a mletý kmín, super bude třeba rozmarýn)
2 polévkové lžíce sezamových semínek
2 polévkové lžíce vody
1 bílek
1 polévková lžíce olivového oleje
1/4 čajové lžičky sezamového oleje (tip: pokud máte doma tahini, můžete tu trošičku oleje vzít z povrchu, kam se vyděluje)
něco na posypání (sůl, mák, kmín, sezam atd.) podle chuti

Našleháme vodu, bílek a oba oleje, vlijeme do misky s připravenou mandlovou moukou, kořením a semínky. Mícháme, dokud hmota nebude celá nasáklá a nezformuje těsto. Zpočátku to vypadá jako velký nepoměr suchých a tekutých surovin, ale nebojte se vlka nic. Nejlíp se to propracovává prsty. Hmotu vyválíme mezi dvěma pečicími papíry asi na tři milimetry. Rádýlkem vytvoříme čtvercové sušenky. Přeneseme papír se sušenkami na plech a pečeme 10 minut na 180 stupňů (ke konci hlídat, kraje velmi rychle hnědnou).

Pošli to dál:


Komentáře: 3 »

  1. LABlackPepper napsal:

    No tak to je něco pro mně!!! Díky.

  2. Jitka napsal:

    Jak dlouho takovyhle veci vydrzi mimo lednici a ne uplne v chladu? :)

    • SugarfreeLife napsal:

      To je dobra otazka, na kterou nedokazu dat presnou odpoved. Rozhodne kratsi dobu, kvuli vyssimu obsahu tuku z orechu. Obvykle tohle skladuju v lednici, nejdelsi doba mimo lednicku byla asi dva dny, pak se to snedlo. Ani v lednici to nemivam dele nez tyden, pecu vetsinou mensi davky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>